Domnul Trandafir Povestire Pdf Download, right to self determination pdf download
084f2db8c6 Ne-am strns sara toi bieii, am vorbit, unii plngeau, i am luat o hotrre mare, s ne ducem i noi cu Domnu peste Siret. Dar cellalt domn? - Cellalt e domnul Ministru ! Asta e prea-prea; i Domnu ncepu a rde cu hohot. - Uite, ndat, ct ai bate din palme. C u c t f i o r c u t a m p r i n c o l u r i n e g r e , i c o t r o b i a m p r i n poloboacele rsuntoare i cercetam, prin podurile n care se furiau dungi albe de lumin, pe tovarii ascuni ! i-mi aduc aminte c totdeauna trebuia s mormiesc singur, s spun cte o ghiduie ca s izbucneasc n rs cineva. Se supra rar i nu spunea dect dou vorbe.
Era foarte gospodros i-i plcea s se fac fiecare lucru cu rnduial. Revizori nu snt; pe revizor l cunoate el bine i tie c vine de dou ori pe an. Toate patru clasele erau grmdite ntr-o odaie lung. Ne blceam n valuri, ieeam la mal i ne ungeam cu nomol din cap pn-n picioare; lsam s ne prleasc soarele prietin, ne sculam, ne alungam n lungul malului cu chiote i cu rcnete, apoi dintr-odat sream cu toii n ap, n bufneli asurzitoare i n curcubeie de stropi. M gndeam la vremea cnd am cutreierat cu tine aceste locuri , cnd am mncat ou rscoapte, sus, ntre ruini, cnd am but, firitisindu-ne unul pe altul n singurtatea aceea, sticla cea cu vin arma pe care ne-o druise printele Visarion, i cnd am cntat ntr-un amurg linitit, ntr-o pulbere de aur: Pe o stnc neagr, ntr-un vechi castel, Unde curge-n vale un ru mititel. Treceam printre dou ziduri de verdea care-mi trimeteau aburiri rcoroase, i m apropiam repede de locul unde a fost odat coala, unde m-am jucat, unde Domnu i-a petrecut atia ani - treizeci - dsclind iruri dup iruri de copilandri cu ochii nelinitii. Uite, ca de ieri mi-aduc aminte de nserarea aceea, de melodia noastr trgnat pe care o cntam cu glasuri aa de micate, i de versurile pe care le-am zgriat acolo, pe o piatr, de versurile nflcrate pe care nu le-am mai gsit i din care-mi aduc aminte numai frnturile de la nceputul acestei epistole.
Breeaaurea replied
479 weeks ago